Loading...

BRÚSENIE NOŽOV

 

Firma Fina-all s.r.o. pôsobí na trhu už od roku 2010.

V náplni našej práce je aj ponuka inteligentných elektronických uzamykacích systémov. Rovnako vieme zjednotiť viac vložiek na otváranie pomocou jedného kľúča.Radi Vám okrem cylindrických vložiek namontujeme rôzne druhy dverových kovaní, poštové schránky .Nakoľko ma brašnárstvo dlhú históriu, rozhodovať sa v tejto dobe ci si kúpiť novú alebo si opraviť starú vec je častá otázka.Opravujeme koženú galantériu, výrobky z textilu aj z koženky.

komplexné dodávky : SERVIS – REALIZÁCIA – DODANIE

Cenník a info pre služby brúsenie nožov

Čo brúsime?

Nože: kuchynské nože, vreckové nože, lovecké a poľovnícke nože,damaškove nože,japonské nože ,sekery, britvy

Naostrený nôž je základom rýchlej a bezpečnej prípravy potravín, nakoľko s ostrým nožom docielite dokonale nakrájané mäso, zeleninu i ovocie. Tupý nôž,zbytočne pridáva prácu,nie len že sa stáva takýto nôž nefunkčním, ale môže byť aj mimoriadne nebezpečný.Preto by sme sa mali venovať pozornosť aby boli nože na prácu vždy ostré.

Mylná predstava je, že sa oplatí brúsiť iba drahé, kvalitné nože. Opak je pravdou. Každý nôž je základným nástrojom vo vašej kuchyni, nielen tej profesionálnej.Lacné nože sú zväčša mäkšie a tak vyžadujú častejšie brúsenie. To však neznamená, že sa s nimi krája horšie.

Brúsenie nožov znamená vytvoriť na čepeli noža nový okraj – Ako často nože brúsiť ? Každý užívateľ noža má iné nároky na ostrosť svojich nožov. Iné nároky má mäsiar, ktorý potrebuje mať ostré nože pred každou zabíjačkou, iné bude mať profesionálny kuchár, ktorý potrebuje ostré nože každý deň a iné požiadavky môže mať každý laik v kuchyni.

K brúseniu používame iba profesionálne stroje na dosiahnutie tej najvyššej kvality, aby sme mohli uspokojiť každého zákazníka. Veľmi dôležité pri brúsení noža je zvoliť správny uhol brúsenia

  • Uhol brúsenia 25 – 30° – Uhol brúsenia pre športové, lovecké a iné outdoor nože. Ich úlohou je poradiť si aj v náročnejším situáciách, preto okrem hrubého krájania zvládajú aj sekanie.
  • Uhol brúsenia 17 – 25° – Štandardný uhol brúsenia európskych kuchynských nožov, ako profesionálnych, tak aj amatérskych. Nôž dokáže byť perfektne ostrý a čepeľ ešte dostatočne tuhá, aby sa pri krájaní neohýbala.
  • Uhol brúsenia 12 – 17° – Japonské a filetovacie nože majú podstatne tenšiu a pružnejšiu čepeľ. Sú vhodné na jemné a mäkké rezy, ktoré nezničia štruktúru potraviny. Nedajú sa používať na sekanie.
  • Uhol brúsenia 10° – Najmenší uhol brúsenia, typický pre žiletky a britvy. Čepeľ je ohybná.

Nezabudnite sa o svoje nože starať tak, aby vám slúžili čo najdlhšie a aby vám práca s nimi prinášala potešenie

po každom použití nôž umyť, vysušiť a bezpečne uložiť tak aby ste si svoje ostrie zbytočne nezničili Vďaka správnej starostlivosti vám vaše nože vydržia dlho naostrené

CENNÍK

Nože kuchynské, kuchárske a mäsiarske ( cena brúsenia podľa dĺžky čepele )

Uhol brúsenia sa bude pohybovať od -15-20 stupnov

nôž s dĺžkou čepele do 5 cm ————————— 3 €

nôž s dĺžkou čepele do 10 cm ————————— 3,50 €

nôž s dĺžkou čepele do 15 cm ————————— 4,50 €

nôž s dĺžkou čepele do 20 cm ————————— 5 €

nôž s dĺžkou čepele do 25 cm ————————— 7,5 €

nôž s dĺžkou čepele do 30 cm —————————- 11,50 €

Vreckové a lovecké nože, díky a športové nože

nôž s dĺžkou čepele do 5 cm ————————— 6 €

nôž s dĺžkou čepele do 10 cm ————————— 8 €

nôž s dĺžkou čepele do 15 cm ————————– 10 €

nôž s dĺžkou čepele do 20 cm ————————— 13 €

nôž s dĺžkou čepele do 25 cm ————————– 14,50 €

nôž s dĺžkou čepele do 30 cm ————————– 16€

Nabrúsenie sekery —————————————— 9,90 €

Nabrúsenie britvy —————————————— 6,90 €

Prípadne podla dohody —Zavolajte nam na tel c. 0944 250 008 alebo na mailovu adresu info@sluzbydomov.sk a náš tim vam rad odpovie na vase otazky

image_small013
image_small015
image_small014